Nagyon érdekes cikkre bukkantam a napokban. Ahogy a nagyvárosi élet állandó túlmozgásban tart, úgy láthatatlan teher is nehezedik ránk.
Milyen teherről van szó?

Tehát a nagyvárosi élet „természetes” (egyáltalán nem természetes!) velejárója a nyüzsgés, folytonos mocorgás, rohanás, különböző ritmusú lüktetés, jaj-elkések gondolatok. 

Amikor ilyen cikkek jönnek velem szemben, azonnal keresem a kozmetikusi vonzatát a dolognak. Ugyanis a legnagyobb szervünk a bőr!  A bőrünkön vagy előbb, vagy utóbb, vagy azonnal meglátszik minden: az életmód, a stressz, az öröm, a nyugalom, kipihentség, miegymás. 

A szmogról, a levegőben lebegő apró porról, többféle gázról korábbi blogbejegyzéseimben írtam. A figyelmemet az keltette fel a cikkben, hogy más is hatással van a városi emberre: vibrálás, ami az embert folytonos pörgésben tartja (BeautyForum, Boronkay), a CSEND HIÁNYA (kiemelés tőlem) komoly ütéseket mér az idegrendszerre és az immunrendszerre egyaránt.
És még mi, ez nem elég? 
Az elektromos berendezések, hírközlési eszközök, kábelek, rádiófrekvenciás sugárzás – ez az a bizonyos elektroszmog-, ezek mind-mind valójában óriási terheket ró az emberi szervezetre, még ha nem is veszünk tudomást róla.
Fejfájás, szédülés, ingerlékenység, depresszió, álmatlanság, fáradékonyság, szívritmuszavar, vérnyomás-ingadozások, mellkasi szorítás, légszomj, asztma, szemszárazság, nőknél fogantatási problémák. Rengeteg! Megfigyeltetek Magatokon is legalább néhányat?

A városi lét terheit a bőr is visszatükrözi, érzékeny, gyulladásra hajlamos bőrállapotok, égő érzetek és különféle „rejtélyes” bőrkiütések formájában.
Van még gond: a napi ritmus felborulása

A tobozmirigy termeli a melatonin hormont, ami egy nagyon fontos hormon. Ez a hormon felelős napi ébrenlét-alvás ritmus szabályozásáért (cirkadián ritmus). Ilyen értelemben a fiatalság hormonja is, hiszen ez a hormon felelős a vitalitásért. A városokban állandóan vibrál valami fény, munka közben hol ekkor, hol akkor eszünk, megfigyelhető a kampányszerű munka, rengetegen éjszakáznak. Ne gondoljuk azt, hogy nem vagyunk fogékonyak legalább néhány betegségre vagy állapotra: depresszió, elhízás, inzulinrezisztencia, magas vérnyomás, bőrelváltozások. Vagy előbb, vagy utóbb elkezdődnek ezek a tünetek.

Az eddig leírtak tükrében értelmet nyernek azon kozmetikai törekvések, amelyek mellőzik az elektromos gépeket és visszanyúlnak az olyan módszerekhez, amelynek elsődleges eszköze az emberi kéz.

Az irányzat felfogása szerint minden élő egészséges szervnek, így a bőrnek is van sajátos energetikai rezgése (kvantumbiológia). Nem véletlenül vezettek be néhány kozmetikában kristályokat, féldrágaköveket, illetve a kozmetikumok összetétele is változott az utóbbi évek folyamán.
Megjelentek olyan készítmények, amelyek bőrvédő pajzsként, második bőrként viselkednek, hogy az érzékennyé, pirossá vált bőrökön kevésbé tapadjanak meg irritáló szennyeződések, a napsugárzás és a kék fény kevésbé terrorizálja az amúgy is meggyengült immunrendszerű bőrt.
Jómagam is dolgozom olyan márkával (Phyt’s), amely kifejezetten ezzel a problémával foglalkozik, egy egész termékcsaládot fejlesztett ki, az az Anti-pollution család.
A kozmetikumok gyártói előnyben részesítik a következő hatóanyagokat: antioxidánsok, mint rezveratrol, A-, C-, E-, Q10 vitaminok; ceramidok, hialuronsav; a bőr immunrendszerét támogató pre-, pro- és posztbiotikumok.  

 

A városi bőrt támogató kezeléseim bátran érdeklődj nálam:
Kozmetikus Gabi
06304088407