Nem újdonság Számotokra, hogy sok szakmai cikket igyekszek elolvasni, az onnan tanultakat átvinni a gyakorlatba.

Egy ilyen cikk Az érintés varázsa címet kapta, amiben magamra és a munkámra ismertem, H.Mónika kozmetikus mester, szépség- és ayurvéda-terapeuta cikkéből idézek, illetve a sorait olvasva saját benyomásaimat osztom meg Veletek alább.

Amikor masszírozom a Vendégeimet, megfigyeltem, hogy nemcsak pihennek, feltöltődnek, megnyugszanak a kezem alatt, hanem többen is írták később üzenetben, hogy arcuk, de a szervezetük öngyógyító folyamatai is aktiválódnak.

Amikor oktatták nekem az arc- és dekoltázsmasszázst, illetve később a nyirokstimulációs masszázsokat, különböző idegpontok érintésével, nyomásával, méregtelenítést segítő mozdulatokkal segítettem az elme- és az idegrendszer állapotának javulását. Persze tudatosan odafigyelek erre, amikor masszírozok, de amíg a fenti cikkre nem találatam rá, nem ezekre a gondolatokra fordítottam a legkomolyabb figyelmet.

Tehát mikre figyelünk mi, kozmetikusok, amikor érintjük, masszírozzuk a Vendégeinket?

  • A masszázs önmagában is alkalmas a ráncok kialakulásának megelőzésében
  • elősegíti a bőr rugalmasságának és tömörségének a fenntartását
  • támogatja a bőr megújulási folyamatait
  • a vérkeringés fokozása elősegíti a salakanyagok eltávozását, ösztönzi a kiválasztási funkciókat, gyorsul a nyirokáramlás

A kozmetikai kezelések szerves része az érintés, amelyre az emberek fogékonyak, hiszen így vagyunk megteremtve

Ti is érintsétek egymást, a társatokat, barátaitokat, gyermekeiteket, és természetesen a saját bőrötöket is bőven masszírozzátok arc- és testápolás közben!

 

A kezeléseim iránt bátran érdeklődj nálam:
Kozmetikus Gabi
06304088407