Sűrűn érdeklődtök arról, hogy  a szemetek és a szájatok körüli bőr ápolásánál mire figyeljetek oda jobban

 

A szem

A szem körüli bőrrel sajnos több „probléma” is van, ugyanolyan fontos mindegyiket megemlíteni, nem lehet számozni: 
A faggyútermelődés itt a legkevésbé jellemző, tehát hamar elkezdődik az a folyamat, aminek következtében egyre jellemzőbb lesz a víz- és zsírhiány.
Az egész arcunkon a szem körül a legvékonyabb a bőr, ezért a mimika során itt kezd el a legkönnyebben gyűrődni a bőr, erre rásegít az, hogy a kollagén és elasztin rostok termelődése is egyre lassul az életkorral. 
További gond az, hogy az apró mimikai izmok talán a szem körül dolgoznak a legtöbbet az egész arcon, ezek mind mind hozzájárulnak ahhoz, hogy elkezdjenek az apró szemkörüli ráncok, kicsi táskák kialakulni.

 A száj

A száj körüli ráncok is „szeretnek” hamar kialakulni, hiszen beszélünk, eszünk, iszunk (esetleg dohányzunk is),
ezen felül ugyancsak a rugalmas rostok termelődésének lassú csökkenését lehet megfigyelni, plusz:
Kevesen tudják, hogy a stresszes életmód, amit szinte észre sem veszünk, annyira hozzászoktunk, a megemelkedett kortizolszint miatt is csökken a hidratáltság, a rugalmas rostok termelése (az egész testben, nemcsak a bőrben, lásd ízületek, hát-, vállfájás és a társai)

 

Kozmetikámban fokozott hangsúlyt fektetek a kifejezetten szemre készült szérumok, elixírek használatára, nyirokstimulációs masszázsra, a szem és a száj körüli izmocskák erősítésére, illetve az otthoni arcápolási rutin kialakításánál hasznos tanácsokat igyekszek adni Nektek!

Kozmetikus Gabi
06304088407