Biokozmetika

Miért gondolom, hogy biokozmetikával érdemes szépülni? Miért álltam át a bio-, illetve a natúrkozmetikumokra?

Azért, mert kutatásaim által rájöttem, hogy akár a kereskedelemben, akár a gyógyszertárakban, akár a kozmetikusokat kiszolgáló nagykereskedésekben is bőségesen találhatunk olyan összetételű bőrtisztítókat, ápolókat, amelyek egyáltalán nem a bőr egészségét szolgáló alapanyagok vannak.

Paraffinszármazékok

Nézzük talán a paraffinszármazékokat. Ezek a kőolajszármazékok nem hasonlítanak a bőr saját zsírköpenyének összetételéhez, így táplálni sem tudják a kültakarónkat. Viszont elzárják a pórusokat, a bőr szó szerint fuldoklik alattuk.

Ráadásul mivel vízzel egyáltalán nem keverednek, agresszív emulgeátorokkal kezelik, hogy krémet készítsenek belőlük. Ezzel addig nincs is gond, míg a bőrre nem kerülnek: az arc, dekoltázs, szemkörnyék vékony, érzékeny lipidköpenyét valósággal szétrombolja a legminimálisabb védekezőképességét is tönkretéve. A bőrsejtek naponta több óra hosszányi időt töltenek el azzal, hogy valahogy rendbe hozzák a bőr saját védekezőképességét.

A biokozmetikumokat a gyártók rendkívül szigorú szabályok szerint készítik el.

TILOS vegyi eredetű zsírszerű anyagokat, emulgeátorokat, tartósítószereket felhasználni a készítésükkor. Csodálatos növényi olajokat, gyógynövény kivonatokat, lágy tisztító anyagokat, és nagyon hatásos természetes tartósító hatású összetevőket használnak fel a kozmetikumok készítésekor.

Részletesebben nyugodtan kérdezgess a kozmetikámban, szívesebben elmesélem, milyen titkokat rejt még a biokozmetika!

Időpontfoglalás

Kérj hozzám időpontot bátran telefonon vagy az alábbi űrlap kitöltésével. A foglalásokat 24 órán belül visszaigazolom.