A Balzsam Biokozmetikában naponta használom a kis ultrahang gépemet, látványos eredményeket produkálva.

Milyen hatások elérése érdekében használom az ultrahangot?

Sűrűn állítanak kihívások elé a különféle bőrproblémák a kozmiban, amelyeket igyekszek megoldani, hiszen a vendég megbízik a szaktudásomban, a gépeim képességeiben.
Az arc-, a nyak- és a dekoltázs bőrében a korral, a levegőszennyezéssel, táplálkozással járó hatások előbb-utóbb mind megtapasztalhatók a kötőszövetben, bőr alatti zsírszövetben és a vékony izmocskákban is.
Ezeket tartjuk karban a különféle kozmetikai és gépi kezelésekkel.

Egy nagyon régi, azonban a mai napig sikeresen használható egyik ilyen gépi kezelés az ultrahang. Nem is  gondolnánk, hogy egyáltalán nem elavult kezelésről van szó, hiszen az arcbőr egészségét, az izmok feszességét nagyszerűen lehet fokozni!

Gondoltátok, hogy az ultrahangos kezeléssel nem csak fizikai, hanem kémiai és biológiai hatásokat is elérhetünk?
Máris részletezem:

A fizikai hatás:
egyrészt rezgéshatás mozgatja a vitaminokat, hatóanyagokat a bőr mélyebb rétegeibe,
másrészt a rezgés a bőrben élő sejtek sejthártyájának áteresztőképességét növeli átmenetileg, így a bőrbe nehezebben bejuttatható, vízben oldódó molekulák is táplálják a bőrt.
harmadrészt a bőrsejtek közötti és a bejutó hatóanyagok a rezgés hatására súrlódnak egymáson(mikromasszázs), ez termikus, azaz hőhatást eredményez, ez a hőhatás önmagában is növeli a felszívódási képességet, anyagcsere fokozó hatású.

A kémiai hatás:
a fentiek mellett megfigyelhető, hogy a vérbőség fokozás, a melegítő hatás miatt a szövetek több oxigént képesek a véráramból felvenni, ez pH érték változást okoz, amely gyulladáscsökkentő hatású.

És végül a biológiai hatás:
a hőfejlődés vérbőséget, vele együtt anyagcsere-fokozást idéz elő, ez a hatóanyagok felszívódását erősíti, de a bőr saját gyógyító folyamatait is, és a bőr saját kötőszövetét alkotó anyagok, a kollagén, elasztin, hialuronsav termelését is. Az izmok, vérerek rugalmassága fokozódik.

Biztosan vannak kérdéseid, hívj, vagy írj az alábbi elérhetőségemen:
Kozmetikus Gabi
06304088407