Szakmai lapokban remek cikkeket találok kozmetikai témákban.

Mi mindent lehet a szemből és a szem körüli bőrből kiolvasni?

Előszöris mi minden jellemző a szem körüli bőrre?
Vékony bőrszövet, amely kevesebb zsírszövetet és faggyúmirigyet tartalmaz, mint az arc, vagy a test más bőr alatti területei; mivel hajszálerekben rendkívül gazdag szövetről van szó, a test vízháztartási vagy méregtelenítési zavarai gyakorlatilag azonnal meglátszódnak a szem körül: ödéma, táskásodás, elszíneződés, illetve szárazság, viszketés. Ami még „probléma”, hogy a szem körüli izmocskáknak más az alátámasztása, mint a törzs izmainak, ezért könnyebben megnyúlnak, megereszkednek.
A fáradtság, anyagcsere zavarok, csökkenő élettani folyamatok mind-mind azért látszódnak meg gyorsan a szem körül, mert az ottani hajszálerekben és icipici nyirokerekben lassul vagy pang a vér és nyirok áramlása, így alakulnak ki a táskák vagy elszíneződések.
Nem véletlenül olvassuk szinte mindenhol, hogy igyunk sok folyadékot, illetve hogy nyomozzuk ki, milyen módokon tudunk legtartalmasabban táplálkozni.

Jó, ha kialakítasz egy arcápolási rutint, aminek a szerves része a szemhéjad ápolása is. 
Ennek első lépése a megfelelő letisztítás. Reggel is, este is. A bio vagy natúr összetételű szemránckrémek sok olyan olajat, hidratáló anyagot tartalmaznak, amelyek késleltetik a ráncok mélyülését, vagy adott esetben segítik az ödémák csökkenését. Kozmetikámban pedig apró trükköket tudok megmutatni, hogy hogyan masszírozd finoman helyes irányban a szemed körül a bőrödet.

Nyári vagy síelési időszakban nagyon is fontos a jó minőségű, tényleg UV-szűrős napszemüveg viselése, ez a szemet is kíméli, és a szem körüli bőr gyűrődését is gátolja, mivel kevésbé hunyorog a szemüveg viselője.

Vannak, akik szeretnek gyógynövényes pakolásokat kikeverni, ők a szemükre nyugodtan használhatnak szemvidítófű, kamilla, zöld tea és kurkuma forrázatokat, amelyekkel vattapamacsokat nedvesíthetnek be, hogy azzal a szemükön pihentessék a szemüket (Cs.J, Beauty F)

Jó, ha megszereted a természetben való sétát, túrázást, a friss levegő, a természet, a napkelte vagy naplemente látványa mind testet, mind lelket melengető élmény!

 

Szemed ápolásával kapcsolatban nyugodtan hívj, arc- és szemápoló kezelést pedig kérj az alábbi elérhetőségemen:
Kozmetikus Gabi
06304088407