Rengeteg tanácsot hallani, olvasni a neten, egy pici kiegészítést írok csak hozzájuk.

Kezdjük az arcbőr lemosásával.

Szükséges, ezt tudjuk; azt is tudjuk, hogy az arctej is jó, a habzó arctisztítók is jók. 

Ok, de mit tartalmazzon, illetve mit NE? 

Mit ne tartalmazzon semmiképpen sem?
SLS-t, azaz sodium lauryl sulfatot vagy sodium larureth sulfatot. Mert ezek erős zsíroldó anyagok, nem arcbőrre valók.

Sokkal gyengédebb tisztító anyagok a kókusztenzidek. (INCI elnevezése legtöbbször cocamydopropyl betain)

Tonizálás

Nemcsak a pH visszaállítása fontos az arcbőr letisztítása után, hanem a visszanedvesítés, hiszen a csapvíz Magyarországon erősen kemény, sok fertőtlenítő anyagot, ásványi anyagot tartalmaz, ami nem baj, mert nagyon fontos, hogy csírátlanítva legyen a csapvíz, azonban az erre a célra használt anyagok nagyon szárítják a bőrt.
Ezért kozmetikámban virágvizeket szoktam tonizálásra ajánlani, mert ők hidrolátumok, tehát nagyon lágy vizek, plusz a bennük található növényi hatóanyagok is segítik a különböző bőrproblémák kezelését.

 Krémezés

Van létjogosultságuk az úgynevezett nappali és éjszakai krémeknek, hiszen reggel akár sminkelünk, akár nem, hidratálni mindenképpen kell. 
Reggel azért szükséges lemosni az arcbőrt, mert az éjszakai méregtelenítés során olyan anyagok kerülhetnek a bőrre, amit mielőbb érdemes eltávolítani. Utána kis virágvíz, erre pedig nappali krém használata javasolt. Ha sminkelsz, akkor a frissen leápolt arcodra ajánlom, hogy tedd fel az alapozót, sminket.
Az éjszakai arcápolók több tápanyagot, növényi olajat tartalmaznak, mert alvás közben a bőrnek több ereje van felszívni, beépíteni a hatóanyagokat,  

 

Kérdezd meg a kozmetikában, hogy mit javaslok kifejezetten a Te bőrtípusodra napi arcápolási termékeket!
Kozmetikus Gabi
06304088407