Szerencsém volt sok Vendégem terhességét végigkövetni, anyává válásának örülni. A világon a legnőiesebb állapot gyermeket várni, és ehhez az áldott állapothoz kapcsolódik néhány figyelmesség, amit bölcs dolog megtenni. 

Ahogy kiderül a terhesség, érdemes azonnal arra gondolni, hogy olyan hormonok kezdenek el termelődni egy nő testében, amelyek a magzatot védik, lazábbá teszik az ízületeket és a bőrt, felkészítve a szervezetet a megnövekvő pocakméretre, a szülésre, szoptatásra.

Kozmetikusként..

..ilyenkor azt javaslom a Vendégeimnek, hogy akár tél van, akár nyár, a fényvédelemre fokozottabban ügyeljenek, mert a májfoltosodás veszélye a terhesség időszakában nagyobb.
Ha korábban 10-25 SPF fényvédő krémet használtál, esetleg semmilyent nem használtatok, akkor váltsatok kérlek 50 faktorosra vagy vásároljatok minél magasabb fényvédő faktoros naptejet, és használjátok szorgalmasan, hogy elkerüljétek a látványos foltosodást.

Ha éppen AHA vagy dermaroller kúrát végeztem a Vendég arcán, azt azonnal javaslom félbehagyni, illetve el sem kezdeni, pont a fényérzékenységre való fokozottabb hajlam miatt, mert mindkét kezelési mód átmenetileg fényérzékenységet okoz.

Gyakorlatilag az összes kismamának csíkosodik a hasa, a melle, a csípője, ennek oka, hogy hormonhatásra lazábbá válnak a kötőszövetek, ezért a táguló bőrön kialakulnak ilyen élettani úgynevezett bőrhibák, amiket én személy szerint egyáltán nem tartok tragikusnak, sőt hibáknak sem, mert egy szép állapot okozza, mi, Anyák „megérdemeljük”, az anyaság teljesen természetes velejárójának tekintem. Ezekre a területekre kifejezetten pocakolajokat ajánlok, amelyek E-vitamint, jojoba-, sárgabarackmag-, ligetszépe olajakat tartalmaznak. A magzatok nagyon-nagyon szeretik érezni Édesanyjuk cirógatását, ezért
                    keneckedjetek sokat! 

A gyantázások ugyanúgy megengedettek terhesség idején, mint korábban, utána viszont több napig a legkisebb napozást sem javaslom, még fényvédő használatával együtt sem. Igaz, aki intim gyantázásra terhesség idején jelentkezik először, nem biztos, hogy elvállalom, mert nem voltak korábbi rendszeres szőrtelenítések, amik vékonyabbakká, ritkábbakká tették volna a szőrzetet. A bőr ilyenkor érzékenyebb, a mamák fájdalomérzete erősebb, mint terhesség előtt, ezért életük első gyantázását bölcs dolog volna nem a terhesség idején elvégeztetni..

Essen szó még a gépi kezelésekről is. 
Röviden: nem javasoltak azok a kezelések, amelyek kezelőfejei a bőrrel elektromos áram, ultrahang vagy rádiófrekvencia segítségével kezelnek, ezekről nem tudjuk biztosan, hogy ártanak-e a magzatnak, vagy sem, ezért inkább nem is vállaljuk.

Nagyon szép időszak a terhesség, mindenkinek a legjobb egészséget és a legszebb szülést kívánom!

Kozmetikus Gabi
06304088407