Miért olvasunk egyre többet a C-vitamin kozmetikában betöltött szerepéről?

Szerencsénk van egyre több kutatásról olvasni, ragyogó eredményekről cikkeket olvasni. Ezekből szemezgetek az utóbbi néhány blogbejegyzésemben,.
Azt tudjuk, hogy a C-vitamin elengedhetetlen az életben maradásunkhoz, hiszen esszenciális vitamin, azaz, a szervezetünk nem tudja előállítani, így naponta gondoskodni kell a beviteléről. 

Azt tudtátok, hogy a kollagénképzéshez is szükséges?
Valójában a skorbut úgy alakul ki, hogy a szervezet nem jut elegendő C-vitaminhoz, így a vérerek falának rugalmassága szerencsétlen mértékben csökken a kollagénképzés zavara miatt, így a test vérzékennyé válik. (Zárójelben jegyzem meg, hogy a kollagénképzés zavarait sok minden más is okozhatja, többek között az aszkorbinsav jelentős hiánya)

Tehát a C-vitamin nagyon szükséges a kollagénképzéshez, végső soron a bőr, az inak, porcok rugalmasságának megőrzése a cél.
Kozmetikusként engem az érdekel, hogy a bőrbe hogyan juttathatok be kívülről C-vitamint, hogy a kollagéntermelést segítsem.

Örülünk, hogy a C-vitamint nagyon jól lehet stabilizálni a krémekben, szérumokban. Tudósok kikísérletezték, hogy a C-vitamint milyen formában juttassák kozmetikai termékekbe, hogy az ne oxidálódjon.
Kozmetikámban több márka termékeivel dolgozom, és szerencsém van stabilizált C-vitamin tartalmú kozmetikumot is felhasználni a kezeléseimhez.

Mivel nagyon szeretek a különböző kutatásokról mesélni Nektek, nyugodtan kérdezősködjetek:

 

Kozmetikus Gabi
06304088407