Mit veszek figyelembe, amikor a kollagénkezelést végzem?

Már általános iskolában tanultuk, hogy a C-vitaminnak rendkívül széleskörűek a hatásai, a feladatai:
antioxidáns, segíti a szervezet ellenállóképességét, az érfalak szilárdságáért felel, plusz, kozmetikusként engem az is érdekel, hogy a kollagénképzéshez nélkülözhetetlen!

Egy esszenciális, azaz olyan vitaminról van szó, amit az emberi szervezet nem tud előállítani, kívülről kell azt bevinni táplálékkal.
Amikor a korábbi századokban a több hónapig utazó hajósokat utolérte a skorbut, akkor ők azért voltak annyira vérzékenyek, mert az érfalak rugalmasságát okozó kollagénrostok képződéséhez hiányzott az aszkorbinsav, így a vérerek fala törékennyé vált, a fogíny,  a bőr rendkívül vérzékennyé, a porcok, a csontok és a bőr pedig rugalmatlanná, annyira, hogy nem tudták a védelmi funkcióikat ellátni.
Maga a kollagénképzés többlécsős folyamat, ezek némelyikében a C-vitamin szerepel, mint katalizátor.

A kozmetikában hol használom fel a C-vitamin kollagénképzést elősegítő hatását?

Kétféle kollagénszálas kezelésem is van, amelynek során egyrészt különböző aminosavakat tartalmazó szálakat használok fel magas C-vitamintartalmú szérummal együtt, hogy a szemkörüli, a homlok, az arc, illetve a nyak ráncainak mélységét csökkentsem.
Vendégeim bőre igazán hálásnak bizonyulnak, főleg, hogy a kezeléseket rádiófrekvenciás kezeléssel, növényi botoxhatású szérumokkal is kiegészítem.

Keress elérhetőségeimen, érdeklődj, kérj időpontot a kollagénszálas kezelésekhez:
Kozmetikus Gabi
06304088407