Mai bejegyzésem a botoxról szól.

Mi is az a botox, ami napjainkban annyira népszerű, jobban mondva vitákat vált ki?

A botulinum toxicum rövidítése, ami egyfajta idegméreg. Halálos mérgezést tud okozni, viszont a kozmetológia felfedezte magának. Hatalmas higításban csakis orvos által alkalmazva, beinjekciózva a mimikai izmok megfelelő pontjaiba akadályozza az idegsejtek közötti kommunikációt, így a mimikai izmok mozgatása akadályozottá válik, nem ugrik ráncokba a homlokunk, a szemünk körüli bőr, ha mozgatjuk.

Sokan nem is veszik észre, hogy pl felhúzzák a szemöldöküket beszéd közben, ami egy idő múlva ráncok kialakulásához vezetne; a helyesen alkalmazott botox injekció nagyon szépen tud segíteni ezen a problémán.

Jómagam kozmetikusként úgy tudok segíteni a mimikai ráncok csökkentésén, hogy botoxszerű anyagot, argirelint használok. Ez nem a fent említett méreganyag, hanem egy teljesen más molekula, csak sokkal apróbb felépítésű, így kozmetikai kezelések során nagyon szépen felszívódik, és a botoxhoz hasonlóan lassítja a mimikai izmokat mozgató idegsejtek közötti információcserét. Legtöbb argirelint dermaroller kezeléssel tudok bejuttatni a bőrfelszín alá.

A dermaroller kezelésekről egy másik blogbejegyzésemben szívesen írok Nektek!