Valójában mik azok az AHA savak, vagy helyesebben AH savak?

 Az alfa-hidroxi-acid, vagy alfa-hidroxi-sav egyfajta szerves molekula, amiben a karboxil-csoporthoz (COOH)  közvetlenül kapcsolódó szénatomhoz hidroxil-csoport (OH) tartozik. Magyar nyelvterületen gyümölcssavaknak is nevezik. 

 

Milyen AHA savakat használunk a kozmetikában?

 Glikolsav. Ez a molekula a legkisebb az AHA savak között, így ez tud a legmélyebbre is behatolni a bőrbe. A hámsejtek közötti görcsös kötődéseket fellazítja, így a különböző hatóanyagok felszívódása sokkal jobbá válik. Stimulálja a bőr sejtosztódását, ezért intenzív bőrmegjújító hatással rendelkezik. Javítja a kollagéntermelést (rugalmasság!) és a hidratáltságot.

 Szalicilsav. Ez valójában BHA sav, ez egy kémiai besorolás, viszont nem hagyhatjuk ki az őszi-téli kezeléssorozatokból, hiszen a faggyúmirigyek működését jótékonyan befolyásolja, erős gyulladáscsökkentő, így a pattanásos, nehezen tisztítható mitesszeres bőrök állapotát javítja rendkívüli mértékben.

Tejsav. Ez egy nagyobb molekulaméretű AHA sav, inkább a bőrfelszínen segít abban, hogy a finomabb ráncokat eltünteti. Ideális száraz, sőt érzékeny bőrök ápolására.

 Citromsav. Önállóan nincs erős antioxidáns hatása,  inkább az a feladata, hogy felerősítse más társvegyület hatását.

Hogyan végzem a Solanie AHA kezelést?

 Miután letisztítottam, Mangó-rizs AHA radírral erőteljesen lepeelingezem a bőrt.  Az így előkészített bőrre teszem fel az AHA szérumot, a kúra elején 5, később 10 és 25 % AHA tartalmú készítményt, rá egy AHA peel újrastruktúráló maszkot. Hatóidő lejárta utáni lemosást követően Bőrfertőtlenítő tonikkal állítom helyre a bőr pH-ját, azaz közömbösítem a savas kémhatást. A kezelés végén egy nyugtató-tápláló maszkkal végzek rövid masszázst.

Neked mi az otthoni teendőd?

 Adok otthonra is ápoló csomagot, amiben 5%-os AHA szérum, 2%-os AHA tartalmú éjszakai krém és egy napvédő krém található. A napvédőt mindenképpen fontos használni minden nap, mert az AHA kúra átmenetileg fényérzékennyé teszi a bőrt.

 

Nincs más dolgod, mint időpontot kérni, és elkezdeni a tipikusan őszi, téli bőrmegújító csodakezeléseket!

 

Kozmetikus Gabi
06304088407