A szemkörnyék nagyon érzékeny, vékonyka erecskékkel és nyirokerekkel rendelkező bőr. Törődést igényel.

Sok oka van annak, hogy a szemkörnyék bőrére kell a legjobban ügyelni arcápoláskor.

A finom ráncok, elszíneződések lehetséges okai genetikai hajlam, valamilyen szervi megbetegedés, stresszes életmód, helytelen táplálkozás.

Többek között ezek az okai a szem környékén kialakuló finom vagy mély ráncoknak, karikás szemeknek, pigmentfoltoknak.

A szem környékén van a legkevesebb faggyú- és verejtékmirigy, a legfinomabb mimikai izmok itt vannak az arcon, pont ott, ahol a legtöbbet vannak igénybe véve, hiszen sokat mozgatjuk a szemünket, és naponta több ezerszer is pislogunk!

További esztétikai probléma kialakulásához vezethetnek a jóindulatú bőrkinövések (fibróma), sárgás lerakódások (xantalesma).

Jómagam biokozmetikusként elsősorban a manuális kezeléseket, olajokat, krémeket ajánlom.

Természetesen nem vagyok gépellenes, hiszen magam is használok a kozmetikában gépeket, viszont amilyen kezelésekről tudok, tudnak a Vendégeim, azokról érdemes alaposan utánanézni, mik a bőr mélyebb rétegeiben kifejtett hatásuk.

A manuális, azaz kézzel történő masszázsmozdulatok nagyban segítik a szemkörnyék  bőrében az esetlegesen pangó vénás vér és nyirok távozását.
A kozmetikában a nyirokstimulációs masszázs során külön szemmasszázst is alkalmazok, valamint otthoni masszázsmozdulatokat is meg tudok Nektek mutatni, hogy a kozmetikai kezelést otthon kiegészítsétek, ezáltal tartóssá téve az eredményt.
Többféle bio összetételű szemránckrémet tudok ajánlani otthoni alkalmazásra, ezeket főleg 25 éves kortól KÖTELEZŐ használni, hogy a ráncok, táskák kialakulását minél inkább késleltessük, sőt megakadályozzuk.

Az arcápolás, szemkörnyék ápolása kedvenc témám a biokozmetikán belül, bátran kérdezzetek!

Kozmetikus Gabi
06304088407