Óvd a nyakad és a dekoltázsod bőrét!

Vajon szoktad az arcápoló készítményeidet a fent említett területekre használni?
Milyen rendszerességgel?
Ha nem, akkor mi a teendőd, minél előbb?

Mi minden árthat a nyakunk és  a dekoltázsunk bőrének?

Amikor 25-35 éves kor között vagyunk, el sem gondolkodunk azon, hogy a nyakunk bőrének más sorsa van-e, ez miatt más ápolási szokásokra kell figyelnünk?
A nyaknál kevesebb a csontalap, ezért könnyebben megnyúlnak a szövetek, amelyek támasztják, tartják a bőrt. A dekoltázson is egyszercsak elkezdődik a ráncokba szaladás, főleg, ha jellemző rád, hogy az oldaladra fekve alszol.
Nem beszélve arról, hogy nyáron a lazább ruhák, pólók, felsők a különböző méretű nyakkivágások miatt utat engednek a nap öregítő sugarainak, a szellők szárító hatásának, ami még rosszabb, ha valaki rendszeresen szoláriumba jár.
Gondoltatok arra, hogy a parfümjeiteket ne a bőrötökre, hanem inkább a ruhátokra, esetleg a hajatokra fújjátok? A dezodoráló, illatosító termékek némelyike fényérzékenyítő anyagokat, irritáló komponenseket tartalmaznak.
Külön meg kell említenem a dohányzás könyörtelenül szárító, mérgező hatását a bőrre.

Hogyan ápold a nyakad és a dekoltázsod bőrét?

Ha szeretsz forró vízzel fürödni vagy tusolni, akkor sajnos le kell mondanod róla, vagy legalábbis a fürdés után icikepicikét hideges-langyos, vagy hideg vízzel befejezned a tisztálkodást.
Az arcápolási rutinnak részévé kell válnia, hogy amit az arcodra kensz, azt a dekoltázsod és a nyakad bőrére is felfelé irányuló mozdulatokkal fel kell kenned, be kell masszíroznod. Ne sajnáld a virágvizeket, rá a szérumokat, krémeket, a bőr nagyon hálás érte!
Kérdezd meg kozmetikusodat arról is, hogy milyen időközönként, mivel peelingezd az érzékeny bőrödet.
Parfüm ne kerüljön közvetlenül a bőrödre, érdemes megszokni, hogy ezentúl a ruhádra fújd.

 

További tanácsokért jöjj el kozmetikámba, és/vagy hívj fel számomon:

Kozmetikus Gabi
06304088407